Újdonságok a Lamello Clamex P kötésrendszerben

A pár éve megjelent , és ma már Európában és a tengerentúl is nagy sikerrel használt láthatatlan és oldható Clamex P kötőelem új verziói is piacra kerültek  Ahogy terjed a használata, új és új használati módok merülnek fel, amit a Lamello cég fejlesztői csapata figyelemmel kísér és azonnal reagál.

Az eredeti Clamex P elem (66x29x9,7mm) a 16 mm-től vastagabb lapokba volt alkalmas, de felmerült az igény a vékonyabb lapokba történő beépítésre, így megjelent a Clamex P-10 kötőelem kisebb mérettel (52x19x9,7 mm) a 13 mm lapvastagsághoz. Ezzel együtt az eredeti Clamex P elem neve Clamex P-15-re változott, és módosult a kézi nútmarásra használt Zeta gép is.

Új neve Zeta P2, és a régi géptől eltérően 6 marásmélység van gyárilag beállítva a különböző kötőelemek számára. Egy- egy hely a P15 és P10 elemhez, egy mélység az eredeti Lamello 20 kötőelem alkalmazásához, és három hely vár még a jövőbeni fejlesztésekre. Zeta P2 gép működése (mp4)

 

A tavalyi év folyamán már megjelent, ez évtől pedig már folyamatosan szállítják a Clamex P Medius elemet, amely a polcrendszerek közbenső falaihoz készült. Itt a kötőelempár egyik darabja – a közbenső válaszfalba való – kisebb méretű, lehetővé téve a polcok közbenső válaszelemeinek sorolását.

A szélesebbkörű, nagyobb mennyiségű alkalmazásnak köszönhetően csökkent a nagyobb kiszerelésű kötőelemek ára, megjelent az 1000 db-s kiszerelés közel 40%-kal alacsonyabb egységárral. Sőt augusztustól már rendelhető a Clamex P-15G kötőelem, amely a P15 méret olcsóbb verziója un. ipari műanyagból, kevesebb üvegszál tartalommal. Ez a hasonló kiszerelésű P15 elemhez képest 25%-kal olcsóbb.

A kezdetektől használatban van a Bisco P-15 elem, mely a hagyományos Lamello K20 elemhez hasonló raszterezett felületű műanyagelem a Clamex P-15 méretéhez igazítva, illetve a Bisco P-10 illesztőelem a Clamex P-10 párjaként.

A Lamello Clamex P technológia rendkívül népszerű Európában a CNC technológiát használó gyártók körében . Az ő igényüknek megfelelően került kialakításra a Clamex P-14 CNC kötőelempár, ahol a két elem külön csomagolásba került a gépi alkalmazásnak megfelelően, egyúttal ez kerül a legkevesebbe, de csak ipari mennyiségben kapható.

A legnagyobb CNC gépgyártók – HOMAG, FORMAT, SCM, IMA, WEEKE, BIESSE, MORBIDELLI – körében már nem ismeretlen a Clamex P technológia , kapható hozzá a megfelelő maróaggregát . gyémántszerszám és software.
Clamex P használata CNC géppel- Felder Format4 (mp4)

De miben is rejlik a Clamex P kötésrendszer előnye ?

A Lamello kötőelemek között már régóta megtalálható az oldható és láthatatlan Clamex S kötőelem, mely a hagyományos Lamello nútmarógéppel marható, és csavarral rögzíthető.

Napjainkban a szerelésre, gyártásra fordított idő – különösen a magasabb bérszintű országokban – egyre nagyobb szerephez jut, a mai CNC technológia legfőbb előnye a munka termelékenységében , a lerövidített munkaidőben érvényesül. Ezt tartották szem előtt a Lamello cég fejlesztői is, amikor a Clamex S egyértelműen sokoldalú tulajdonságát megtartva a beépíthetőség leegyszerűsítését tűzték ki célul. Így született meg a Clamex P kötőelem, ahol csavarrögzítés, ragasztás nélkül jön létre a kötés, csupán a szabadalommal védett, peremmel ellátott nút biztosítja a kötőelem pozícionálását, egyben rögzítését.. Lamello Clamex P rendszer (mp4)

Ehhez viszont már egy új gépre van szükség, mely hasonló felépítésű, mint a hagyományos Lamello nútmarók – és használható is továbbra is erre a kötésre- , viszont beépíthető a speciális T-nútmaró szerszám is. A sokoldalú felhasználást biztosítja a kötőelemek egyre bővülő választéka is. Ez a Zeta nútmarógép, amelyről részletesebb leírást a gépnél olvashatunk.

A Clamex P elemet a nútba csúsztatva az teljesen eltűnik, csupán a zárásra/nyitásra szolgáló 6 mm furat látszik, ami szükség esetén takarósapkával is fedhető. A furat megfelelő pozícionálását egy sablon segíti . Alkalmazási terület (pdf)

Ez az elem a nagyüzemi CNC technológiára is használható, itt különösen előnyösen érvényesül a ragasztás, csavarozás elhagyása.

A Clamex P kötőelem legfontosabb ismérvei:

  • bármikor szétszedhető, újra felhasználható

  • láthatatlan, esztétikus

  • 30-180 º szögben bármilyen kötésmódban ( gér, sarok, közbenső stb ) használható

  • 13 mm lapvastagságtól

  • minőségi üvegszálerősítésű műnyag erős kötést biztosít

  • gyors, könnyű szerelés ( kézi Zeta géppel is 2 perc alatt egy sarokkötés)

  • nincs kiálló rész a munkafelületen, a műhelyben előzetesen beszerelhető, így a helyszínen gyorsan összeállítható

  • ± 1 mm beépítési tolerancia

  • nincs szükség egyéb pozícionáló elemre, a Clamex köt és kiegyenlít egyszerre

  • egyaránt használható nagyüzemi és kézi technológiához, egyedi és szériamunkához

 A Lamello Clamex P kötésrendszer elemei megtekinthetők és megvásárolhatók   webáruházunkban

 

 

MINDEN VÉLEMÉNY SZÁMÍT!

Email cím (nem tesszük közzé) A kötelezően kitöltendő mezőket * karakterrel jelöljük

*

A következő HTML tag-ek és tulajdonságok használata engedélyezett: <a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <strike> <strong>